Окт 18

Независимый депутат Андрей Сипченко зарегистрировал в Верховном совете ПМР законопроект «О флаге народного единства Приднестровья". Флаг народного единства будет практически полностью повторять российский.

По идее авторов законопроекта, флаг должен стать символом многонационального приднестровского народа, а также символом консолидации народа Приднестровской Молдавской Республики во имя интеграции с Российской Федерацией. Он будет полностью повторять цвета государственного флага РФ - белый, синий и красный. Отличаться от российского он будет небольшой эмблемой в левом верхнем углу, олицетворяющий самобытность приднестровского народа. Эмблема пока не определена и должна быть разработана на основе конкурса и утверждена правительством ПМР.

По законопроекту, флаг народного единства наравне с государственным флагом Приднестровья будет вывешиваться в резиденции Президента ПМР, на зданиях Верховного совета, правительства, министерств, уполномоченного по правам человека, Счетной палаты, прокуратуры, районных и городских госадминистраций республики.

Государственный флаг Приднестровья представляет собой красное полотнище с зеленой полосой посредине и серпом и молотом в левом верхнем углу. Флаг является точной копией флага Молдавской ССР, утвержден 2 августа 1991 года.

Отзывов (21) на «Флаг народного единства»

  1. Сергей пишет:

    Инициатива не плохая

  2. Гондвана пишет:

    Зрозуміло, що більш нагальних проблем нема, бо усі вже давно успішно вирішені…

    Чим би дитина не тішилася, аби тільки не плакала.

  3. Сергей пишет:

    Шановний Гондвана - вот, толькоб Вас о том и не спросили

  4. Спок пишет:

    Следующий этап ввод российского рубля и вхождение ПМР в банковскую систему России

  5. Сом . пишет:

    Очень важный и актуальный законопроект. . Пустеющие сёла и отток населения подождут . главное чтоб флаг единения народного висел. А то что народа скоро не останется ( кроме массовки ) это нечего.

  6. Гондвана пишет:

    Шановний Сергію!
    Я так розумію, що пан Сипченко свій ЕПОХАЛЬНИЙ законопроект з Вами особисто попередньо узгодив?!
    А може Ви є ще і одним із розробників цієї відвертої галімат`ї?

  7. Сергей пишет:

    Товарищи - пустеют сёла и в Украине и в Румыно-молдавии и, к сожалению в Приднестровье, но причины у всех разные - что по Приднестровью, то основная причина экономическая блокада известно кем и известно в каких целях.
    Особенно для тов. Гондваны - нет я не яркий поборник в вопросе введения второго флага, но и галиматьёй это вопрос тоже не считаю. Ведь, например, молдавия активно всё срисовывает с Румынии, даже язык, хотя такой поддержки как тоже Приднестровье от России молдаване от румын не получают, по тому украсить по сути Российским флагом гос.учреждения Приднестровья, в знак действительного уважения и единения двух государств с одной историей - это здорово.

  8. Гондвана пишет:

    Пане-товарищу Сергій!
    У принципі з останньою Вашою думкою відносно того, що введення ще одного прапора є, головним чином, інтрументом розведення Москви на бабки, я погоджуюсь. У цьому плані законопроект Сипченка має певний сенс. А от скільки грошенят підкине за це Москва - побачимо.

  9. Спок пишет:

    Гондсвана в ваших словах логика есть. Но ничего в этом зазорного в нашем современом мире нет. Молдаване машут румынским и евро флагами и получают “передачи” оттуда. Грузины до мозоли машут америкоским флажком - в ответ также идут “передачи”. Украина помахала российским - и нихрена, теперь схватилась за еврофлаг - может чего и перепадет. Все мы одного поля ягодки.

  10. Гондвана пишет:

    Згоден з Вами, шановний Супок. Сучасний світ - достатньо цинічна штука і нікуди від цього не подінешся.
    Єдинє, я щось пропустив момент, коли Україна розмахувала російським триколором. Якщо пам`ятаєте, то нагадайте, будь ласка.

  11. Спок пишет:

    Плоха видать память у Гондваны. Ваш нынешний президент махал, причем шел в колоне флагоносцев в первом ряду. А вы и не заметили? Ай как жаль. Ну ничего, с еврофлагом то вы его уж точно заметите.

  12. Сергей пишет:

    Спок - действительно, не просто шёл тов. Янукович с флагом РФ в первых рядах, он хитро использовал этот факт, чтобы прийти к власти, воспользовавшись поддержкой людей, душой поддерживающих близких к России, а придя к власти - как-то быстро забыл о своих обещаниях, о дружбе с РФ и стал ещё одной западной марионеткой в войне Запада с Россией (слава богу холодной войне).

  13. Сергей пишет:

    Гондвана - а ведь честно отметьте - на Приднестровском форуме, как-то Украину не часто обсуждают, а ?

  14. татьяна пишет:

    ,,Потомку Штирлица,, суперразведчику лису и его боевой соратнице по разгромам складов 14-ой армии и лежании на рельсах лоре,предлагаю поставить на лбу ,соответствующей расцветки,, штампы. Героев надо знать в лицо!!!!!!!!

  15. Avangard пишет:

    Флаг??? Почему бы и нет!!! Но проблемы ПМССР….. Сергей, будьте так добры и начните с правления Смирнова. Почему все ваши соседи и дальше, знают сколько этот урод натырил в ущерб жителям “ПМССР”, а вы бедняжка, только сейчас проснулись и считаете что во всем виновата, опять блокада! Могу поспорить, если вдруг остановка на вашей улице будет не убранной - опять молдаване виноваты! Сергей, вперед ЗА РОДИНУ (непонятно какую)!!!!

  16. Гондвана пишет:

    Пане Сергію!
    Сподіваюсь Ви вже помітили, що я завжди намагаюсь бути максимально відвертим з усіма кометаторами на цьому сайті. А з коректними та просунутими як, наприклад, Ви - тим більше. Не бачу причин чинити інакше: бо ми ж завжди були, є і залишимось сусідами. А псувати стосунки зі своїми власними сусідами навіщо?!? Собі ж буде дорожче. Навіть якщо йдется і про, можливо, не зовсім зручні та делікатні питання.
    Як Ви правильно зазначили, “на Приднестровском форуме, как-то Украину не часто обсуждают”. Але що у цьому дивного?
    - по-перше, це ж - придністровький сайт. Коли мене цікавить українська проблематика, то я заходжу на відповідний український сайт, яких, як Вам відомо, десятки тисяч;
    - по-друге, цей сайт, скажімо так, є москвоцентричним за підборкою матеріалів, акцентами, давно зформованим колом постійних відвідувачів та т.і.;
    - по-третє, можливо я помиляюсь, але мені здається, що ще однією причиною недостатнього висвітлення української проблематики, є те, що придністровці, у своїй масі малопоінформовані про Україну, відповідно не розуміють логіки українських подій, а інколи навіть трохи і побоюються України.
    Остання - третя причина, зокрема, відчувається і у Вашій з шановним Споком оцінці нашого “проФФеСора-президента”, яка з моєї точки зору, є помилковою. Питання - не з простих, але я спробую його Вам пояснити.

    Необхідно розуміти, що Україна, як практично кожна достатньо велика країна, є РІЗНОМАНІТНОЮ. Трохи спрощуючи, в моїй країні можна виділити три великих та відмінних один від одного масиви. Умовно я б позначив їх так:
    - “бандерівська” Україна;
    - “петлюрівська” Україна;
    - “махновська” Україна.
    При більш детальному розгляді можно помітити і менші фрагменти України (”волошинську Україну”, “пархоменську Україну”, “врангелівську Україну” та одеське порто-франко), але вони за межами своїх реґіонів загальноукраїнського порядку денного не визначають.
    Президент Янукович, до свого виходу на загальноукраїнський рівень, зформувався, був і залишається сьогодні визнанним лідером саме “махновської України”. Саме у цьому полягає ключ до розуміння поточної української ситуації.
    Бо саме навіть і НЕЗНАЧНА зміна (настільки незначна, що її можливо варто вважати і не зміною, а лише корекцією) Януковичем (під впливом, безумовно й у першу чергу, своїх власних меркантильних інтересів та меркантильних інтересів інших лідерів “махновського” штабу) зовнішньополітичного курсу призвела до РАДИКАЛЬНОЇ зовнішньополітичної переорієнтації усієї держави Україна.
    Чому так сталося? І чого, на мій погляд, не розуміють а ні в Москві, а ні в Тирасполі?
    Справа у тому, що з трьох основних масивів, два (”бандерівці” та “петлюрівці”) давно вже і настирливо намагалися продертися до Європи. Але у них це досі не виходило. Не виходило тому, що їх намагання раніше врівноважувалися та блокувалися “махновцями” у купі з дрібнішими сателітами, за умови зовнішньополітичної їх підтримки Кремлем.
    І ось тепер така, здавалося б, дрібниця як некоректне ставлення московського хану особисто до нашого “проФФеСора” підштовхнула останнього до корекції свого курсу, бо він чітко зрозумів, що з ліліпутіним він каші не зварить. У результаті цієї дрібниці відбулось повне переформатування українського політичного простору. Тепер “махновці”, “петрлюрівці” та “бандерівці” діють за одно. Усі інші “нервно курят в сторонке”. Така комбінація політикуму в Україні за останні 350 років склалася вперше. І саме тому держава Україна нарешті зрушила з місця і впевнено дрейфує до Європи. Оце і є головне з того, що сьогодні у нас відбувається.
    Додам ще і таку річ. Підозрювати “махновця” Януковича у симпатіях до російського триколору може тільки той, хто з близька не бачив жорстокостей кримінальної війни на Донбасі у 90-х роках між “московськими” та “донецькими”, яку останні таки виграли. Максимум, що міг вбачати у Москві наш “проФФеСор” - так це тимчасового попутника, а ділитися своєю владою він ні з ким ніколи і не збирався, як і свого часу і Нестор Іванович.

  17. Гондвана пишет:

    А от на яких саме гаслах розводити свій лохократ (тобто - електорат) під час “демократичних” виборів для нашого “проФФеСора”, як і кожного вмілого політика, принципового значення не має - аби був потрібний результат. За правило, усі політики скрізь під час виборів говорять лохократу саме те, що той хоче почути. І Янукович тут ніякою оригінальністю ні від Путіна, ні від Лукашенка не відрізняється.
    Але ми ж з Вами мусимо це розуміти, не плутаючи передвиборчу шелуху зі справжньою політикою. Якщо не навчимося розрізняти цих речей, то завжди полятимемося.

  18. татьяна пишет:

    Знать и понимать текущую ситуацию в любой стране способен человек,обладающий здравым умом и рассудком. Чего не скажешь о некоторых посетителях этого сайта. У них от ненависти (а может по гпупости) просто заплыли глаза и помутился разум. Не мудрено,ведь столько быть в изоляции,сотворенной добровольно собственными руками- и под массированным потоком дезинформации–тут и не такое может случиться.

  19. Арбалет пишет:

    “можна виділити три великих та відмінних один від одного масиви. Умовно я б позначив їх так:
    - “бандерівська” Україна;
    - “петлюрівська” Україна;
    - “махновська” Україна”.
    ——————————–
    Сто пудів, земляче!
    І що цікаво, усіх трьох переслідувала Москва. І усі троє завершили своє життя у Європі:
    - Симона Петлюру 25 травня 1926 р. застрелив у Парижі аґент НКВД;
    - Степана Бандеру 15 жовтня 1959 р. застрелив у Мюнхені аґент КГБ;
    - лише Нестора Махна, який помер у Парижі 6 липня 1934 р., Москва не встигла дістати. Зате відігралась на його дружині та дочці, яких НКВД заарештувало у 1945 році та відправило на заслання до Азіопи - у Джамбул, де вони і померли.

    Що ж до характеристики поточної політичної ситуації в батьківщині, то до двої думок додам ще і таке: уперше за 350 років українці мають підтримку свої прагнень з боку Європи. Раніше такого ніколи не було. Європа раніше завжди ставилася до наших визвольних змагань, у кращому випадку, нейтрально, а як правило - вороже, підтримуючи чи то білу, чи то красну Москву.

  20. Лиля пишет:

    В марте 1919 года петлюровская Запорожская Бригада истребила всё еврейское население города Проскурова. Бойцы петлюровской Бригады врывалась в дома евреев и вырезали целые семьи. За один день было убито больше тысячи человек, в том числе женщины и дети. Это только один из эпизодов одного из “великих украинцев”. Арбалет, не ищите для себя идолов, тем более не навязывайте их целому народу, стране. Как бы Вам Бумерангом не стать.

Оставьте свой отзыв

Анонс последних новостей